Wat is Mijnbrandweer?

Het is bij de brandweer van groot belang om goed geoefend te zijn. Zo ben je goed voorbereid op alles wat je tegenkomt tijdens het uitvoeren van je vak. Maar wanneer ben je nou precies ‘goed geoefend’?


Om goed te kunnen oefenen moet je duidelijke oefendoelen hebben, goed evalueren en de leermomenten meenemen naar de volgende oefening of inzet. Je zult moeten registreren en prioriteren binnen je oefendoelen. Kortom veel (papier)werk.


We hebben vanuit de brandweer een hulpmiddel ontwikkeld om hiermee te helpen. Een systeem dat structuur geeft aan het oefenen en op een makkelijke en overzichtelijke manier de gegevens inzichtelijk maakt. We hebben dit als webapplicatie opgezet en zijn zo altijd en overal bereikbaar voor onze leden.


Door simpelweg de aanwezigheid van de leden bij te houden na oefeningen en inzetten hebben we inzicht in onze geoefendheid als individu en als korps.


Naast het registreren van oefeningen bevat Mijnbrandweer een uitgebreid roostersysteem voor het oefenrooster een berichtensysteem voor alle korpsleden en mogelijkheden tot uitwisselen van bestanden.


Het Mijnbrandweer systeem is zo gevarieerd als de brandweer wereld zelf. Registreren op basis van specialisme, voertuig, rang en zelfs per functie (chauffeur, technisch team, etc). De mogelijkheden zijn eindeloos.


Wilt u graag meer weten? Stuur een e-mail naar: info@mijnbrandweer.nl!